Start eigen bedrijf

Hoe maak je van een goed idee een goed lopend bedrijf? Door het idee concreet te maken. Oscar. helpt bij het starten van je eigen bedrijf.

Coach bij opstart

Hoe zorg je dat je daadwerkelijk kunt starten met je bedrijf? Oscar. helpt je met je ondernemingsplan en financieringsplan. Ook na de opstart van je bedrijf blijft Oscar. je begeleiden.

Krediet voor starters

Financiering van inventaris, bedrijfswagen of voorraad nodig? Of ‘simpel’ een starterskrediet? Banken investeren graag in nieuwe en goede ideeën.

Telefoon

073-8886164

Meetoscar


Borgstellingskrediet case: IFFS B.V.

Borgstellingskrediet case: IFFS B.V.

Bij de eerste gesprekken met de bank hadden we geen idee wat een Borgstellingskrediet (BMKB) is. We hadden erover gelezen en het leek ons een handig middel om ons bedrijf te financieren. Als startend bedrijf wil je zo snel mogelijk starten. Na het eerste gesprek met onze huisbankier bleek dat je voor het aanvragen van een bedrijfsfinanciering meerdere stukken moeten aanleveren bij de bank.

Ook al heb je nog z’n goed bedrijfsidee, als de aanvraag van een financiering niet klopt en/of volledig is, kan de bank de aanvraag niet in behandeling nemen. Hierdoor benutten starters hun kansen niet optimaal. Met als gevolg dat zij mogelijk daardoor niet kunnen starten met hun eigen zaak.
Zo zijn wij er bijvoorbeeld achter gekomen dat het MKB-borgstellingskrediet een middel voor de bank is om eventueel bij onderdekking toch een MKB-krediet te verstrekken. De Staat staat dan voor een deel garant, waardoor de bank meer dekking heeft. In een worst case scenario is het MKB-krediet van de bank gedekt. Door deze dekking betaal je ook weer minder rente aan de bank. Kortom; er zijn alleen maar voordelen te bedenken als je een deel van je MKB-krediet in een borgstellingskrediet laat gieten.

Belangrijk bij het aanvragen van een bedrijfsfinanciering is het advies dat je vooraf moet inwinnen. Samen met Oscar. hebben wij het businessplan opgesteld. Voor het opstellen van een goed ondernemingsplan heb je een aantal afspraken met Oscar. nodig. Hierdoor wordt het verkrijgen van je MKB-krediet vergroot. Tijdens elke afspraak heeft Oscar. heel nauwkeurig aangegeven, per hoofdstuk, waaraan het businessplan moet voldoen. Hierdoor verklein je het aantal vragen van de bank. Daarnaast zijn alle benodigde stukken in het ondernemersplan verwerkt, waardoor de bank direct een borgstellingskrediet kan aanvragen. Je begrijpt dat ons tweede gesprek een stuk beter verliep. Oscar. gaat trouwens ook mee naar het gesprek bij de bank. Uiteindelijk hebben we niet voor onze huisbankier gekozen, maar voor een andere bank. Het netwerk van Oscar. is hierbij ook belangrijk, omdat hij wekelijks met de verschillende contactpersonen bij de banken contact heeft.

IFFS B.V.
Neptunusstraat 8
5258 AP Berlicum
073-5226285
www.iffs.nl

...

Lees meer...

Garage starten case: Biggelaar Bedrijfswagen Service

In het kort

Garage starten case: Biggelaar Bedrijfswagen Service

Hoe is het idee om een garage te beginnen, ontstaan? Afgelopen vijf jaar heb ik veel ervaring opgedaan bij een autobedrijf. Deze ervaring bestond voor het grootste deel uit garagewerkzaamheden. Daarnaast had ik natuurlijk veel klantcontact. In combinatie met flink wat interne vaktechnische opleidingen heb ik veel kennis opgedaan. Tijdens mijn werkzaamheden in loondienst, kwamen geregeld mkb-ondernemers en zzp-ers vragen of ik eventueel hun bedrijfswagenpark wilde onderhouden. Op dat moment was er nog geen gespecialiseerd garagebedrijf dat alleen maar bestelbussen repareert. Vanuit de markt is dus eigenlijk het idee ontstaan om een eigen garagebedrijf voor bestelbussen te beginnen.

De eerste ideeën had ik al op papier staan, maar van een echt ondernemingsplan was niet echt sprake. Door middel van een persoonlijk gesprek met Oscar. kwam ik te weten of ik überhaupt wel een kans zou maken op een starterskrediet. Samen met Oscar. heb ik het ondernemingsplan opgesteld en de financieringsaanvraag ingediend.

In juli heb ik een geschikt pand in Nuenen gevonden en in augustus heb ik de deuren van mijn eigen garage geopend.

Biggelaar Bedrijfswagen Service
De Tienden 42
5674 TB Nuenen
040-2870390
06-50263080
www.biggelaarbedrijfswagenservice.nl

...

Lees meer...

Financieringsplan case: OAK

Financieringsplan OAK

Het verwerken van mijn bedrijfsidee in een ondernemingsplan was geen probleem. Alleen hoe vertaal je een ondernemingsplan in een financieringsplan? Veel startende ondernemers hebben moeite met het financiële onderdeel van het ondernemingsplan.

Oscar. heeft tijdens een aantal afspraken mijn financieringsplan doorgenomen en aangegeven welke meerwaarde dit plan heeft. Niet alleen voor de bank, maar ook voor jezelf is het financieringsplan belangrijk. Onderaan de ‘streep’ staat het antwoord op de vraag of jouw bedrijfsidee levensvatbar is. Behaal je voldoende omzet om aan de kosten en andere verplichtingen te voldoen? En kun je daarnaast een maandelijkse ondernemingsvergoeding (salaris) uit je zaak halen? Als (startende) ondernemer moet je uitgaan van een realistische (haalbare) omzet. Met andere woorden aan welke klanten ga je welke producten en diensten verkopen? Ik weet nu het antwoord! Mijn zaak is geopend, kom gerust eens langs.

OAK
Snellestraat 45
5211 EM Den Bosch
www.oakdenbosch.nl
info@oakdenbosch.nl

 

...

Lees meer...