Ondernemingsplan

Ondernemingsplan

Oscar. is gespecialiseerd in het maken van ondernemingsplannen. Oscar. begeleidt starters en MKB-bedrijven bij het opstellen van hun ondernemingsplan. Starters en MKB-bedrijven die voornamelijk actief zijn in de regio Brabant (Breda, Eindhoven en Helmond) en regio Limburg (Sittard en Heerlen).

Ondernemingsplan maken

Een ondernemingsplan maken, lijkt eenvoudiger dan het is. De hoofdlijnen van een plan zitten in je hoofd, maar hoe ga je een ondernemingsplan daadwerkelijk maken? Belangrijk is om vooraf te bepalen voor wie je het ondernemingsplan schrijft. In de eerste plaats schrijf je het plan voor jezelf. Daarnaast kan het zijn dat je een ondernemingsplan gaat opstellen omdat je een bedrijfsfinanciering nodig hebt. Wanneer dit laatste het geval is, moet het ondernemingsplan volledig zijn. De inhoud van het ondernemingsplan is onder andere bepalend voor het verkrijgen van een starterskrediet. Je begint met uitschrijven van de onderdelen die je al duidelijk hebt voor jezelf. Tijdens het opstellen van het plan komt dan vanzelf de rode draad tot stand. Daarna scherp je de betreffende hoofdstukken aan.

Onderdelen ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is volledig als je alle onderdelen van het plan hebt omschreven. Hierdoor vergoot je de kans op succes van jouw bedrijf en op het verkrijgen van een starterskrediet bij de bank. Wanneer je een ondernemingsplan gaat maken, moet je onder andere de volgende onderdelen beschrijven:
– Waarom wil je gaan starten met je bedrijf?
– Hoe ga je het allemaal aanpakken als je start met jouw bedrijf?
– Wie zijn je afnemers?
– Waar ben je goed in?
– Welke kansen zie je?
– Hoe ziet je SWOT-analyse eruit?
– Hoe ga je de markt bewerken?
– Met welke kosten krijg je te maken?
Het schrijven van een ondernemingsplan is lastig omdat je vooraf veel moet uitzoeken. Steeds als je nieuwe informatie hebt verzameld, kun je weer een deel van je plan schrijven. Zo ontstaat uiteindelijk een volledig ondernemingsplan.

Oscar. heeft diverse succesvolle (startende) bedrijven in Den Bosch, Vught, Boxtel, Veghel, Uden en Oss ondersteund bij het opstellen van een ondernemingsplan. Oscar. zorgt ervoor dat alle onderdelen in het ondernemingsplan verwerkt worden.

Ondernemingsplan casussen:

Ondernemingsplan case: BLC groep, Uden.
Ondernemingsplan case: Restaurant Nieuw Peking, Eindhoven.
Ondernemingsplan case: Schoones, Heesch.

Inhoud ondernemingsplan

De inhoud van een ondernemingsplan is afhankelijk van de opzet van jouw plan. De opzet, oftewel de structuur, van het ondernemingsplan moet kloppen. Dit maakt het plan tot een logisch geheel en daarmee makkelijk te lezen. Een volledig ondernemingsplan, zorgt ervoor dat je tijdens het starten van je bedrijf (bijna) niets meer hoeft uit te zoeken. Je hebt namelijk alle zaken tot in de puntjes uitgezocht en voorbereid.

Contact
Je vindt geen ander kantoor in Brabant en Limburg dat dezelfde kwaliteit levert als Oscar. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 073-8886164 of stuur een e-mail naar info@meetoscar.nl. Je kunt ook gebruik maken van het handig contactformulier.

Telefoon

073-8886164

Meetoscar