Borgstellingskrediet case: IFFS B.V.

Borgstellingskrediet case: IFFS B.V.

Bij de eerste gesprekken met de bank hadden we geen idee wat een Borgstellingskrediet (BMKB) is. We hadden erover gelezen en het leek ons een handig middel om ons bedrijf te financieren. Als startend bedrijf wil je zo snel mogelijk starten. Na het eerste gesprek met onze huisbankier bleek dat je voor het aanvragen van een bedrijfsfinanciering meerdere stukken moeten aanleveren bij de bank.

Ook al heb je nog z’n goed bedrijfsidee, als de aanvraag van een financiering niet klopt en/of volledig is, kan de bank de aanvraag niet in behandeling nemen. Hierdoor benutten starters hun kansen niet optimaal. Met als gevolg dat zij mogelijk daardoor niet kunnen starten met hun eigen zaak.
Zo zijn wij er bijvoorbeeld achter gekomen dat het MKB-borgstellingskrediet een middel voor de bank is om eventueel bij onderdekking toch een MKB-krediet te verstrekken. De Staat staat dan voor een deel garant, waardoor de bank meer dekking heeft. In een worst case scenario is het MKB-krediet van de bank gedekt. Door deze dekking betaal je ook weer minder rente aan de bank. Kortom; er zijn alleen maar voordelen te bedenken als je een deel van je MKB-krediet in een borgstellingskrediet laat gieten.

Belangrijk bij het aanvragen van een bedrijfsfinanciering is het advies dat je vooraf moet inwinnen. Samen met Oscar. hebben wij het businessplan opgesteld. Voor het opstellen van een goed ondernemingsplan heb je een aantal afspraken met Oscar. nodig. Hierdoor wordt het verkrijgen van je MKB-krediet vergroot. Tijdens elke afspraak heeft Oscar. heel nauwkeurig aangegeven, per hoofdstuk, waaraan het businessplan moet voldoen. Hierdoor verklein je het aantal vragen van de bank. Daarnaast zijn alle benodigde stukken in het ondernemersplan verwerkt, waardoor de bank direct een borgstellingskrediet kan aanvragen. Je begrijpt dat ons tweede gesprek een stuk beter verliep. Oscar. gaat trouwens ook mee naar het gesprek bij de bank. Uiteindelijk hebben we niet voor onze huisbankier gekozen, maar voor een andere bank. Het netwerk van Oscar. is hierbij ook belangrijk, omdat hij wekelijks met de verschillende contactpersonen bij de banken contact heeft.

IFFS B.V.
Neptunusstraat 8
5258 AP Berlicum
073-5226285
www.iffs.nl

Telefoon

073-8886164

Meetoscar