Cursus eigen bedrijf

In het kort

Cursus eigen bedrijf

Het inspirerende vertrekpunt voor startende ondernemers, uit de regio Brabant (Breda, Eindhoven en Helmond) en regio Limburg (Sittard en Heerlen).

De cursus eigen bedrijf is een dag met andere starters die net, of nog net niet, zijn begonnen met hun onderneming. Het programma van cursus eigen bedrijf biedt de starter praktische handvatten voor de opstartfase van het eigen bedrijf. De inhoud is toegesneden op jou als deelnemer.

De cursus eigen bedrijf is interactief opgezet, zodat je als deelnemer wordt geprikkeld om te testen hoever je bent. Oscar. houdt je een spiegel voor om te zien of je er helemaal klaar voor bent en of je aan alle aspecten van het ondernemerschap hebt gedacht: de leuke en de wellicht minder leuke.

Je denkt misschien: “Dit heeft de Kamer van Koophandel toch ook?”. De Kamer van Koophandel heeft inderdaad ook een startersdag, maar deze is opgezet voor een breed publiek. Daarnaast vindt hier veelal een overdracht van ‘algemene’ informatie plaats, vaak in de vorm van een presentatie die weinig ruimte biedt voor de individuele vragen.

Oscar. kiest bewust voor een hele dag met dezelfde groep mensen (maximaal 20 deelnemers) om zo elkaar samen wijzer te maken. Grote kans dat starters tegen dezelfde of vergelijkbare vragen aanlopen. Wellicht zijn er al oplossingen bedacht voor vragen die jij hebt, of heb jij oplossingen voor anderen.

Onderwerpen cursus eigen bedrijf

Tijdens de cursus eigen bedrijf van Oscar. komen veel onderwerpen aan bod. Allereerst: Wat houdt het ondernemen nu eigenlijk in? De do’s and don’ts komen ter sprake. Algemene wijsheden, maar ook handige tips uit de praktijk. Hoe maak ik een elevator pitch, en wat is een elevator pitch eigenlijk? Tijdens de cursus eigen bedrijf is er ook ruim aandacht voor het opzetten van de boekhouding. Tips van een boekhouder, zodat je vanaf de start een boekhouding hebt die klopt (ook voor de fiscus). Met welke vragen lopen jij en de andere deelnemers rond? Misschien dat één van de andere deelnemers een nieuwe klant voor je is, of zelfs de eerste! Daar kom je zo achter tijdens de netwerkborrel.

Oscar. is pas tevreden als de deelnemers de dag als praktisch en nuttig hebben ervaren! Ben je al verder met je idee en zou je dit wel eens willen toetsen, dan is een gesprek met Oscar over hoe start je een eigen bedrijf beter.

De kosten voor de gehele dag, inclusief consumpties en lunch, is € 60,00. Dit bedrag is exclusief 21% BTW. Deze BTW kun je, in de meeste gevallen, na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel terugvorderen bij de Belastingdienst.

Voorwaarden cursus eigen bedrijf

Na je inschrijving ontvang je van ons een factuur. Wij verzoeken je deze binnen 14 dagen te voldoen. Na ontvangst van je betaling krijg je van ons het definitieve programma toegestuurd.

De cursus eigen bedrijf gaat door wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld. Wanneer je betaling is ontvangen nadat de cursus reeds vol is (bij 20 personen) of wanneer er onvoldoende starters zich hebben aangemeld, dan geldt de inschrijving automatisch voor de eerstvolgende startersdag. Uiteraard zullen wij je hierover tijdig inlichten.

De eerstvolgende cursus eigen bedrijf is op donderdag 17 januari 2019. De daarop volgende cursus is op donderdag 14 februari 2019. Klik hier om je in te schrijven voor de cursus eigen bedrijf. Geef daarbij de datum aan wanneer je wilt deelnemen.

Programma cursus eigen bedrijf

  • 09:00-09:30 Ontvangst
  • 09:30-10:00 Opening en kennismaking
  • 10:00-12:30 Ondernemerschap in de praktijk

Ondernemen is?
Do’s and Don’ts
Elevator pitch
Ervaringen uit de praktijk

  • 12:30-13:15 Lunch
  • 13:15-15:00

Van idee tot plan van aanpak
Ervaringen uit de praktijk

 • 15:00-15:15 Pauze
 • 15:15-16:00 Hoe start ik een eigen bedrijf: 10 stappenplan
 • 16:00-17:00 Netwerkborrel

Interesse in het volgen van de cursus? Meetoscar. Of heb je een andere vraag? Bel 073-8886164.

Telefoon

073-8886164

Meetoscar