6-01-2012 Overname cafetaria Asperia

Overname cafetaria Asperia v.o.f.

Na 7 jaar loondienstverband in Oostenrijk waren we van plan om een eigen cafetaria te beginnen. Om ideeën op te doen hebben we meerdere cafetaria’s in Den Bosch, Uden, Veghel en Schijndel bezocht. Na deze oriëntatiefase zijn we opzoek gegaan naar snackbars die te koop stonden. Een overname van een cafetaria doe je natuurlijk niet zomaar. Al snel kwamen we er achter dat er een aantal cafetaria’s ter overname aangeboden werden.

Op een gegeven moment deed zich de kans voor om cafetaria Asperia over te nemen. Deze trok ons meteen aan, omdat het in ons eigen dorp Heeswijk Dinter ligt. We waren meteen enthousiast. Door de goede ligging zagen we volop kansen. Er was niet alleen sprake van de overname van een cafetaria, maar tevens van een overname van een lunchroom, ijssalon en restaurant. Vooral deze combinatie: cafetaria, ijssalon, lunchroom en restaurant maakte het extra interessant cafetaria Asperia over te nemen.

Het vinden van de juiste snackbar is één, maar hoe krijg je de financiering van de bedrijfsovername bij de bank rond? Als startende ondernemers is het niet eenvoudig om een bedrijfsfinanciering bij de bank te krijgen. Laat staan wanneer je een snackbar wilt overnemen. Door onze boekhouder zijn we in contact gekomen met Oscar. Oscar. helpt je met het opstellen van je ondernemingsplan. In 1 week tijd was ons ondernemingsplan klaar. In die week hebben we meerdere afspraken met Oscar. gehad. In de tweede week hadden we al 2 afspraken bij 2 verschillende banken. Vooral de snelheid en het persoonlijk contact met Oscar. heeft ons erg aangesproken. De aanvraag van de financiering was dan ook bij beide banken akkoord. Het opgestelde ondernemersplan hebben wij als eerste gebruikt voor het aanvragen van het ondernemerskrediet. Als tweede gebruiken wij dit ondernemersplan voor onze dagelijkse bedrijfsvoering. Door middel van het ondernemerskrediet hebben wij cafetaria Asperia kunnen overnemen.

Op zaterdag 14 januari 2012 openen wij onze deuren van ons eigen cafetaria.

Cafetaria Asperia v.o.f.
Jacqueline Sabel-Vissers en Cor Sabel
Hoofdstraat 72
5473 AS Heeswijk Dinther
www.asperia.nl

Telefoon

073-8886164

Meetoscar